Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Padasjoen VPK etsii uusia jäseniä hälytysosastoonsa ja muihinkin osastoihin.
Jos etsit uutta harrastusta tai pientä lisätienestiä,  niin lue tämä ilmoitus!

Padasjoen VPK on valmiuspalokunta joka kuuluu Päijät-Hämeen pelastuslaitokseen.Valmiuspalokunta on palokunta, joka on vaikutusalueensa ainoa palo-kunta tai osallistuu pääsääntöisesti kaikkiin alueensa hälytystehtäviin. Valmiuspalokunnan ensilähdön pelastusyksikön keskimääräinen lähtö-aika on enintään 5 minuuttia ja tavoitevahvuus esimies ja viisi miestä, mutta vähintään 1+3, jonka täydentyminen tavoitevahvuuteen on suunniteltu siten, että pelastustoiminta voi jatkua tilanteessa tehokkaasti ja turvallisesti. Meillä on lisäksi viikonloppuisin ns. varallaolo. Eli perjantaista klo 17.00 ja maanantaihin kello 6.00 välisenä aikana on jatkuvassa 5 min. hällytysvalmiudessa yksi esimies ja kolme miehistön jäsentä. Talviaikaan varallaolovahvuus on 1+2.

Etsimme jatkuvasti uusia jäseniä liittymään mukaan hälytysosastomme toimintaan. Hälytysosaston harjoituksiin voi osallistua jo 16 vuotta täyttänyt henkilö. Hälytystehtäviin mukaan pääsy vaatii vähintään 18 vuoden ikää. Mutta myös vanhemmat ihmiset ovat tervetulleita. Toimintamme on mukavaa ja haastavaa, mutta hälytystehtävät suoritetaan tietysti asiaankuuluvalla asenteella.

Mitään aikaisempaa kokemusta alalta emme vaadi sillä perehdytämme ja koulutamme jokaisen mukaan haluavan. Koulutusta on viikottaisissa harjoituksissa paloasemalla sekä erikseen ilmoitettavat kurssit (sammutustyökurssi, savusukelluskurssi, pelastustyökurssi, palokuntien ensiapukurssi, öljyvahingon torjuntakurssi, pintapelastuskurssi, vaarallisten aineiden kurssi, ensivastekurssi ja yksikönjohtaja kurssi).

Toiminnastamme maksetaan tehtäväkohtaista palkkaa suoritteen perusteella. Lisäksi yhdistyksemme tarjoaa jäsenilleen useita etuja, kuten punttisalin ja mahdollisuuden käyttää uimahallia.

VPK toiminassa oppii monia hyödyllisiä kädentaitoja ja ensiapuataitoja. Näitä jokainen työnantaja osaa arvostaa. Hyvästä harrastuksesta voi tulla myös joillekkin ammatti, mikäli lähtee opiskelemaan alaa joko Kuopion pelastusopistoon tai Helsingin pelastuskouluun.

Kaikki asiasta vähäänkään kiinnostuneet voi tulla vapaasti viikkoharjoituksiimme tutustumaan toimintaan. Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin Padasjoen palotalolla kello 18.00 alkaen.

Myös nuoriso-osastoon sekä naisosastoon saa tulla rohkeasti mukaan!